Pumban projektisivut

 

Virallinen sankarkoira Pumba

Laawantai, Elokuu 20, 2011

Vesipelastuskoe Raasepori 20.8.2011
Soveltuvuuskoe

1. Uinti, aika 1.15, pisteet 25
2. Esineen vienti, lähtöajan (30 sekuntia) ylitys, pisteet 0
3. Veneen nouto, aika 1.57, pisteet 25
4. Hukkuvan pelastaminen, aika 2.21, pisteet 25 -1 piste maalilinjan ohitus

Yhteensä 74 pistettä, hyväksytty, siirto ALO

Klassinen VEPEliike a’la Pumba

Kommenttiraita: Koiran ohjaajalta pääsi unohtumaan, että tässä liikkeessä tuomari ei anna “Käsky” aloituskomentoa, joten Pumbalta meinasi kertakaikkiaan hermo pettää kun hukkuva mulahti veteen ja emo vaan pitää kiinni! Pieni moka onneksi ja tuomari reilusti otti sen kontolleen kun unohti siitä mainita (Nii! Me ollaan ihan alkajia, ei voi muistaa :-) ) Yllättävää, että Pumba toi hukkuvan noinkin pontevasti vasta-aallokkoon ja ohi portin. Korjaavaa liikettä olisin voinut yrittää jo aiemmin. Pumballe ei yleensä kannata antaa ylimääräisiä käskyjä eikä kehuja, jos liike on muuten menossa oikein. Hän tulkitsee ne niin, että ahas, homma hoidettu, meikäjätkä lopettaa tähän.

Niin, ja lopussa yleisön joukosta kuulunut “Uimaan!” tarkoitti sitä, että läpäisty SOVE = ohjaaja ui myös…

VEPE on onneksi lajina sellainen, että rantaan ei koskaan lähdetä ilman vaihtovaatteita ja pyyhettä.

Kalastaa vaiko ei, siinäpä kysymys

Perjantai, Elokuu 12, 2011

No jos vesipelastussankarkoira Pumbalta kysyt, niin ei. Jos jättää sankarkoiran maihin ja itse kuvittelee virvelöitsevänsä veneestä, niin kuvitteleppa uuvvelleen, kamu. Sankarkoirahan ei jätä ketään veden varaan hätää kärsimään, vaan ui pelastamaan. Veneen köydestä vain kiinni ja varomattomat virvelöitsijät kiskotaan turvaan rantaan.

Jos taas otat vesipelastusstaffin veneeseen, niin olisi taas kohta käyttöä vesipelastustollerille; staffinpiru kun nypeltää veneen tapin irti.

Tippu ko emo veneestä

Torstai, Elokuu 11, 2011

Sankarkoiran paluu, osa II

Hirmu hyvä on tuommonen piilteeman kummivene (á 249:-) vaan pikkusen kiikkerä, tuli tänään todistetuksi. Onneksi mukana oli Pumba, joka veti rantaan sekä veneen että veneestä pudonneen emon. Kaikkee sitä…

Tarkoitus oli vain tehdä SOVE liike 1 eli uinti 50m, jolloin koira lähtee veneestä ja ui rantaan merkkipaalujen välistä. Tulikin hyppy veneestä, keikahdus, toinen mulahdus ja rantaan hinattuna vene ja veneessä kiinni emo.

Siinä sitten kokeessa katsotaan, kun Pumba hyppää veneestä ja jää uimaan ympyrää, veneestä putoavia pelastettavia odotellen.

Kyllä menee kuitenkin käytännön pelastustaidot koetuloksien edelle. Aika paljon rankempaa olisi ollut yksin uida täysissä pukeissa veneen kanssa rantaan, nyt vain otin tolleria niskavilloista kiinni toisella kädellä ja polskuttelin apuna.

Tultiin kuitennii porttien väliin rantaan, perskeles nii.