Santun ploki

 

Sähöt poikki

Keskiviikko, Joulukuu 28, 2011

Joulun jälkeen tuli semmonen myräkkä, et nyt meil ei oo sähkölöitä ollu kahteen päivään. Viime yönä miun piti jo mennä ihan emon viereen vähäks aikaa lämmittelemään, ko tuli nii kylmä.

Toivottavasti ne sähöt tullee takas ennenko on uuvvenvuuvvenilta, sit kyl ahistaa liikaa jos on kylmä ja pimmee ja ammutaa rakettiloilla ihan talon vieres taas.

Mie käin ennen jouluu mummolassa Väinön ja Toinin ja emon kaa. Vaik emmie kyl mummoo oo nähny kahteen vuoteen. Väinöllä meni vähä rytmit sekas, ko se sai olla yöt ja päivät vappaasti missä halus ja se ei oikein sit osannu päättää että mis se halluis olla. Emo pisti makkuuhuoneen oven kii ja sit Väinökii asettu ko ei päässy sieltä pois. Toinii se koko ajan kiusas ni et meinas miultakii hermo mennä. Emo sit joutukii taas laittamaa ovia kii ja sulkuja että oli rauha maassa. Sit myö käytii mehtälenkil ja yks naapuri kysy et eiks myö karhuja pelätä, ja emo sano et ei, mut minnuu ei sen jälkee ennää huvittanu mennä yhtää etemmäs sinne mehtään.

Toinilla on juoksutukset ja Velmulla on pää ihan sekasin. Siks Velmu nukkuuki yöt vierashuoneessa. Toippo pääs tännää emon mukkaan töihin ja Helsinkiin.

Miun sokerit on ihan hyvät, joka päivä on pistelty ja välillä emo tekkee hirmu monta reikää miun korvaan ja mittaa mittarilla. Se on kyl vähä hermostuttavaa, ko se ei oikee aina onnistu ensimmäisellä eikä toisellakkaa kerralla. Viimeks onnistu vasta kuuvvennella kerralla.