Santun ploki

 

Kesä tuli!

Torstai, Toukokuu 24, 2012

Aika mukavaa on se että voipi taas köllötellä ulkona. Vaik ei meil puruluita ennää saa pihalle, ko sit vois tulla sanomista Velmulla ja Väinöllä. Väinöstä on hirmu hauska aina riivata ja Velmu on jotenkii niin totinen, se ei aina ihan ymmärrä et Väinö vaa laskee leikkii. Vaik kyl minnuukii se välillä vähän harmittaa. Ko mie oon jo vanha ni ei sais kiusata ennää. Nii.

Emo teki uuvven kukkapenkin, mut ei laittanu siihen kompostia eikä hevosenpaskoja ollenkaan. Ja nurmikonsiemeniä on kylvetty, ne mie oon syöny melkein kaikki. Emo vois taas tuuvva miulle vähän hevosenpaskoja ko kävelee talliloitten ohi kuitenkii joka päivä.

Pumba on alottanu reenit ja Velmu, Toini ja Väinö on käyny näytelmissä ja Väinöstä ei tullukkaa issää ja Lotta marmattaa ko se ei oo saanu haukia pitkään aikaan. Minnuu ei harmita muu ko se, et aika vähän on mittää herkkuja tarjolla. Ko ei miust täs iässä oo ennää nii tarkkaa, jos muutama ylimääränen kilo vaik tulleekii. Toinilla se on eri juttu kun sen pittää olla nätti, et se saa sit joskus jonku poikaystävän. Aika monet näytelmät niil kaikil on eessä kesällä, ja kaikenlaista harrastetta.

Kesäsuunnitelmii on miulkii, mie oon päättäny et joka päivä, jos ei sada, ni mie köllöttelen ulkona. Sit jos sattaa, ni mie voin köllötellä sohvalla. Ja niitä puruluita mie halluisin syyvvä enemmän. Ja jos toivoo saa, ni rillimakkaroita kans ja keksilöitä. Joskus oli semmosii hyvvii korppuja kaapissa, niitä ottasin kans mielellää lissää.

Kyl noilla evväillä tullee hyvä kesä kenelle vaa.

PS: Tännään, ko mie köllöttelin Velmun pesässä männyn alla, Väinö tuli ja pissi miun päälle ja sit vielä potki multaa! Ni et vähän minnuu semmonen käytös suututtaa. Mut emo onkii sanonu, et sit ko tullee tarpeeks vanhaks ni muuttuu näkymättömäks. Mie en sitä aluks tajunnu mut nyt mie sen ymmärrän. Mie oon vanha ja läpinäkyväinen.