Väinö

 

Ypäjän erikoisnäyttely

Muanantai, Elokuu 13, 2012

Lauantaina Väinö osallistui ihan pitemmän kaavan mukaan näytelmiin. Aamukymmeneltä oltiin Ypäjällä ja kotiinpäin päästiin ajelemaan iltakuudelta, joten haukut olivat kotijoukoilta aikamoiset.

Päivän kulku on tallennettu dokumentinomaisesti elokuvalliseen muotoon ja kutistettu kuuteen minuuttiin. Ensin on Väinön laatuarvostelu ja sitten kilpailuluokka. Tuomari tyrkkäsi neljänneksi komeimmallekin SA-ruusukkeen (miehekkäästi vaaleanpunainen) niin seuraava näytös olikin sitten paras uros -kehä.

Kyllä alkoi olla tässä vaiheessa päivä pulkassa useammallakin kinkereille osallistuneella.  Väinö omi henkilökunnan tuolinkin lepohetkeä varten. Kauneusunet ovat tärkeä osa kilpailuja! Seuraavalle näyttelyreissulle on siis hankittava vielä kolmas retkituoli (emolle, tietty -jos meinasi istua kehien välillä). Tuolien selkämyksiin tekstit “CREW” kahteen ja “STAR” siihen parhaaseen…

MUTTA! Ei tässä vielä kaikki. Päivän päätteeksi Väinö osallistui sekä Röllin että Lolan jälkeläisluokkiin. Rölli jälkeläisineen, eli Väinön lisäksi siskolikat Puolukka ja Sara sekä velimies Mooses, pääsikin kolmannelle pallille. Kertakaikkisen hienoa sakkia!

The Väinö Movie – Ypäjä 2012

Väinö näytelmissä

Laawantai, Elokuu 11, 2012

Ypäjä erikoisnäyttely 11.8.2012

Tuomari Jones Kevin, United Kingdom

NUO ERI, NUK 4, SA

Beautiful expression, good eye placement, neat ears, one or two misplaced teeth. Very good front & rear angulations, well handled dog alltru has not perfect bite but overall quality merits excellent.”


 

VEPE -yhteenvetoa (kausi puolivälissä)

Muanantai, Elokuu 6, 2012

Pumba on ilmoitettu kokeisiin elokuun lopulle. Katsotaan, saadaanko ALO1 -tuloksia vai meneekö esineen vienti rannalla riekkumiseksi. Toisaalta muistetaan se klassinen koirakerroin; mikä tahansa on mahdollista. Olisihan se kerta ensimmäinenkin kun sankar’koira hukkuvan loiskiessa tuumaisikin että “Perrrklele kun nää on nii tyhmiä aina -hukkukoon, kerta ei ossaa venneessä nätisti istuu…”

Velmu on melkein pelastanut ensimmäisen hukkuvan. Hukkuva oli kyllä sivuosassa, pääasia oli se dami jolla loiskuteltiin niin hauskasti. Muuten tuli eteen sama ongelma kuin veneen haussakin; Velmu ei kestä painoa damin toisessa päässä. Treeniä, treeniä.

Väinön vepetreenit olivat yhdistettyä veteen uskaltamista ja damin hakua veneeltä sekä nakkihoukuttimella veneestä hyppyä. Väinö, sitten kun edistyy treeneissä sinne asti, voisi hukkuvan hakea perinteiseen nöffityyliin eli valjaiden avulla. Kun tavanomainen tapa on siis hinata hukkuva damin avulla rantaan, niin valjailla haettaessa valjaissa on kellukkeet molemmin puolin, joista hukkuva ottaa kiinni ja koira ui rantaan. Väinöystävävällisempi tapa. Luulisin. Katsotaan tätä sitten ensi kesän treeneissä.

(Toinin uimaharjoitukset jatkuvat ilman treeniryhmää. Etenkin nyt, kun on kovin kipee massu ja muunikset ja semmosii tyttöjen juttuja.)