Santulla on asiaa

Heinäkuu 8, 2013

Nyt mie kyllä halluisin sannoo, että pitäs huomioijja vanhempiin ja viisaampiin mielipitteitä näissä kotiasioissa. Että jos on jo viis koiraa mie mukkaanlukien, ni ei tarviis kyllä mittää kuuvvetta ennää.

Vähä minnuu jo arvelutti sillo ko selvis, että Toini teki yläkerran vierashuoneesee pentusii, ja sit ko ne tuli sielt ulos ja niitä oli jottai seittemän kappaletta ni kyl mie aittelin et ei täst tuu ennää mittää! Että onks Iskä ja emo tullu iha hulluiks? Sit alko vähä helpottammaa ko vieraita ihmisiä rupes alvariinsa juoksemaan ja jokkaine ihasteli pentuja ja aina jottain pentuu erityisesti (täs kohtaa halluisin ihan vaa sulkuloissa mainita että minnuu ei sit kyl kukkaa ihastellu yhtää. Vanha ja viisas ei tunnu ennää herättävän mittää arvostusta. Mut ooppa tuommonen pien ja haiset viel pissille ja happamelle maijjolle ni ei tuu ihastelusta loppuu. Emmie katteellinen oo. Kunhan sanon vaa. Nih.)

Ni et lopulta ne pentuset lähti muitten matkaan. Paitsi tuo yks. Martta. Pumba anto sille jo selkäsaunankii mut ei se siltikää lähteny mihinkää. On se Martta yrittäny minnuukii kiusata mut sanoin kyllä aika suorat sanat. Että eipä tarvii ruveta nenille hyppelehtimään yhtään.

Mut jos ei nyt tätä epäkohtaa oteta huomijoon, ni muuten mennee ihan hyvin. Mie oon käyny tuos kalliokävelyillä aina välillä ja pötkötelly pihalla. Vähä meil on emon kans erimielisyyttä heinän syönnistä, mut muuten mie en oo kuullu muuta valitusta mistää.

Aika hiljasta on nykyää muutenkii; ukkosii ei oo tänä kesänä ollu yhtään, tai on kyl ollu ukkosta ilmassa mut ei oo jyristelly niinko aikasempina vuosina. Sit emokii on ruvennu hiipimään ympäri talloo, et usseesti aamusella se sit tullee minnuu herättämmää aamupissille, ku emmie yhtään oo kuullu askelii ko vaa tuolleen hiiviskellään. Että kävelis kunnolla että muutkii kuulee. Nih.

 

Lähetä kommentti