Kiirettä pittää, muka.

Tammikuu 28, 2017

Joulukuussa piti näyttelytuloksiakin tänne kirjata, no parempi myöhään jos silloinkaan.

Voittaja Puppy Show 11.12.2016 Helsinki, tuomari Sanna Kavén

Red, Tolppamäen Huupertti PEN 4

“Maskuliininen kokonaisuus. Tänään hieman tukevassa kunnossa. Hyvin kehittynyt rintakehä ikäisekseen. Oikea purenta. Hyvä pää hieman ilmavat korvat. Hyvä kaula, vahva luusto. Niukat etukulmaukset, hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu löysästi edestä riittävällä askelpituudella. Antaa liikkeessä itsestään takakorkean vaikutelman. Hyvä väri. Hyvä häntä. Miellyttävä käytös.”

Nipsu, Tolppamäen Herpertti – ei sijoitusta

“Selvästi urosmainen. Hyvä pään malli. Oikea purenta. Hyvä kaula. Etuasentoiset lavat, hieman suora polvi ja kinnerkulma. Rintakehän tulee vielä kehittyä. Antaa tällä hetkellä takakorkean vaikutelman. Riittävä luusto. Liikkuu hieman löysästi edestä. Melko lyhyellä sivuaskeleella. Erinomainen väri, lupaava karvapeite. Hyvä käytös.”

Tosca, Tolppamäen Hyasintti PEN 4

“Selvästi narttumainen ilmavan vaikutelman antava, Oikea purenta. Hieman ylöskiinnittyneet korvat. Hyvä ilme. Hyvä kaulanpituus. Erinomainen luusto. Etuasentoiset lavat. Riittävät kulmaukset takana. Rintakehä kesken kehityksen, pitkä lanneosa. Liikkuu yhdensuuntaisesti riittävällä sivuaskeleen pituudella. Hyvä väri. Lupaava karva. Hyvä häntä. Reipas käytös.”

Siiri, Tolppamäen Hortensia – ei sijoitusta

“Hieman arkailevasti käyttäytyvä narttupentu. Hyvä koko. Melko hyvä pää ja ilme. Oikea purenta. Vahva, hyvä kaula. Kokoon sopiva luusto. Riittävät kulmaukset. Hyvin kehittynyt rintakehä. Liikkuu hieman leveästi edestä riittävällä askelpituudella. Voisi kantaa itsensä ryhdikkäämmin. Erinomainen väri. Lupaava karva. Hyvä häntä. Esitetään hyvin.”

Lopuksi vielä tolppamäkeläisten ensimmäinen kasvattajaluokka!

“Ryhmä pentuja, joissa selvä sukupuolileima. Melko hyvät päät ja ilmeet. Oikeat purennat. Osa pennuista kehitysvaiheessa, jossa antavat takakorkean vaikutelman. Hyvät luustot. Hyvät luonteet. Lupaavat karvat. Erinomaiset värit.”

*************************************

B-pentueen kolmas uimahallireissu tehtiin 21. tammikuuta, ja tällä kertaa mukaan saatiin myös Kössi-isukki. Meno oli märkää ja kaikilla oli hauskaa, joten ei jää uiminen tällä pentueella tähän.

*************************************

Toini kävi steriloitavana alkusyksystä 2016 ja Martta muutama päivä sitten. Martan kohdalla harmitti tämä päätös tehdä, mutta koska A-pentueen terveystilanne on mikä on ja A/M:n poissulkemiseen ei mitään testiä ole, niin suosiolla jäämme odottamaan B-pentueen ja Siirin kehittymistä. Toivotaan terveyttä ja pitkää ikää! Rudy ja Seri jotka pentuina A/Mn sairastivat, voivat molemmat hyvin eikä sairaus ole enää uusinut.

Muutamia terveysharmeja on pennuilla ollut, ontumisia ja pissavaivoja jotka onneksi ovat kaikki selvinneet ja saaneet hoitoa. A-pentueen Onnilla ja Nupullakin on ollut käpälävaivoja, niistä laitan lisätietoja myöhemmin.

Oikein mukavaa kevättalvea kaikille!

 

 

Lähetä kommentti