Santun mietteitä

Laihdutuskuurit:
Eläinlääkärien hölynpölyä. Siis me kokkerspanielit ei yleensäkään olla lihavia, vaan meil on sellaset sisemmällä olevat kylkiluut joita ei oo tarkotettukaan et ne niinku tuntus jos kylkiä kutittaa. Kevytmurot on kyl hyviä, ja kävelyt on kivoja.

Juokseminen:
Siis jos ei oo kiire (karkuun tai syömään) niin ihan hyvin kerkee kävellenkin. Etenkin jos mennään sama lenkki joka ilta, niin sen voi ihan hyvin vaan kävellä.

Puruluut:
Niitä pitää olla tarpeeksi ja aina saatavilla. Kesällä voi syödä pihalla, maistuu aina paremmalle silleen.

Suihkussakäynti:
Ilmeisen pakollista jos on pyöriny jossain liassa. Emo ei tajuu, että se joutuu kierteeseen; jos miut pestään, miun on vaan pakko piehtaroida uudelleen…

Yrjötys:
Mie aina pyrin ulos, jos minnuu alkaa yrjöttämään. Et jos mie yrjöön sänkyyn, ni siit voi ruveta miettimään, että miks ei ollu ketään kotona laskemassa ulos. Kuistille on hyvä yrjötä. Ei tassukäpälä luista. Tikkuja saattaa tulla.

Koiran tarkoitus:
Siis jos on koira talossa ni sit kyl täytys olla aina valmis rapsuttamaan ja pelaamaan ja antamaan ruokaa ja herkkupaloja ja puruluita pitäs aina kans olla. Ja sit jos koiraa nukuttaa ni sit ei tarviis olla ainakaan kynsiä leikkaamas vaan vois antaa nukkua. Mut jos koira on hereillä ni sen kans kuulus olla koko ajan. Kaikki muu tekeminen paitsi koiran kans oleminen on ihan turhaa.
Ja jos on jo koira ennestään, ni ei oo reiluu ottaa toista kiusaamaan sitä ekaa.

Autoilu:
Jos koirat olis tarkotettu kulkemaan pyörillä, ni me oltais jotai ooppeleita ja voordeja eikä kokkerspanieleita ja tollereita ja staffiloita. Nii.

Aidat ja esteet:
Ihan turhia.

Paska:
On koirille hyväksi, sisäisesti ja ulkoisesti. Se on hyvä jos Iskä ja emo ymmärtää edes tuon sisäisen jutun.

Tottelevaisuus:
Yliarvostettuu, miun mielestä. Koirakoulut on hyväks sillo ko on ihan pien, sit oppii jumuammaan isompien kaa. Mut jos on jo aikuinen ni kyl ossaa jo ulkoilla ihan itekseen ja voipi mehtälenkkilöillä mennä ihan hyvin vähän etemmäskii. Hajut on ylleensäkkii tärkeempii ko emon sana.